Як вибрати шестерінчастий насос

Шестеренні насоси на сьогоднішній день широко відомі і часто застосовуються. А все завдяки високим експлуатаційним характеристикам. Насоси шестеренні (НШ) — в першу чергу призначені для нагнітання робочої рідини в гідравлічних системах транспортних засобів різного призначення. Це можуть бути і трактора, і асфальтоукладальники, навантажувачі, сільськогосподарські автомобілі, комунальні, дорожньо-будівельні і багато іншого. У цій статті Гідромаркет розповість про принцип роботи насоса НШ, а найголовніше, де ж краще купити НШ в Україні.
В сучасної промислової гідравліки одним з найбільш поширених видів насосів є шестерний. Саме гідравлічний шестерний гідронасос застосовується до установки на самоскиди, напівпричепи, сміттєвози та іншу спецтехніку подібного формату.
Якщо говорити про саму конструкції насосів гідравлічних шестерних, то їх робочий орган складається з двох шестерень, які по суті і виконують основну функцію коректний роботи насоса.

насос шестеренчатый і його конструкції від
Як уже відзначалося вище, шестерний насос — являє собою конструкцію, що складається з двох шестерень, при обертанні яких основна рідина проходить і падає між зубів. Основний процес роботи можна обумовити наступною фразою: при вході однієї шестерні в іншу відбувається так зване видавлювання рідини з поглиблень.
Варто зауважити, що до складу шестерних насосів також входить клапан і запобіжник. В основному, клапан служить для підтримки максимально допустимого тиску і пропускає рідину з боку нагрівання в основний бік всмоктування цієї ж рідини.
Шестерні насос по суті використовують для подачі основної рідини без утворення або попадання домішок.
Варто зазначити що коробка відбору потужності для електродвигуна також грає важливу роль. Саме завдяки переведенню цього елемента і визначається напрямок шестеренчатого масляного насоса.

Тут потрібно відзначити ключовий момент — неприпустимо запускати насос без наявності масла. У процесі потрібно контролювати як сам процес запуску, так і основні параметри роботи насоса.

Як вибрати шестерінчастий насос?
У той час як багато застосування з гідронасосом шестерень призначені для простої перекачування в\’язких рідин, інші виготовляються з дуже жорсткими допусками, що дозволяють значно вищі тиску і надзвичайно точні потоки, необхідні для застосувань типу точного дозування.

Читайте также: