Що таке клей — розплав

Що таке клей — розплав?
Клей-розплав — є не що містить розчинників спеціальну плавку композицію на основі термопластичного полімеру, що володіє в розплавленому стані хорошими властивостями, що клеять.

При кімнатній температурі клей-розплав являє собою тверду речовину. При нагріванні компоненти клею-розплаву переходять з твердого стану в рідкий стан. Клейова маса в рідкому стані має гарну адгезію. При охолодженні тонкий шар клею швидко переходить в твердий стан. При цьому виходить міцний клейовий шов. Температура склеювання, в залежності від марки клею, може знаходиться в межах 100 — 200 град. С.

Клеї-розплави знайшли широке застосування в різноманітних галузях промисловості, в ремонтних роботах та в побуті завдяки різному клей расплав состав.

У меблевій промисловості і в деревообробній галузі клеї-розплави застосовуються для приклеювання облицювальних і кромок, кріплення декоративних елементів, монтажних та інших робіт.

Клей-розплав поставляється у вигляді гранул, таблеток, прутків, патронів і блоків різного кольору.

Спеціальним видом клею-розплаву є т.зв. клейова нитка, що використовується для стикування ділянок струганого і лущеного шпону, сотоящій зі скляної або інший нитки-основи і полімерної (поліамідної) оболонки.

Принциповими перевагами клеїв-розплавів явялються універсальність, простота нанесення, швидкість склеювання і водостійкість

Як і ін. Види клеїв, клеї-розплави наносять на чисті нежирні поверхні. У деяких випадках для поліпшення адгезії поверхні, що склеюються необхідно підготувати — активувати.

Завдяки термопластичности клею-розплаву приклеєними кромку меблевого щита можна відклеїти і приклеїти заново за допомогою звичайної праски.

Клеї-розплави можуть проводитися на основі найрізноманітніших полімерів або їх сумішей.

У меблевій промисловості найбільш поширені клеї розплави на основі етиленвінілацетату, аморфного поліальфаолефіни, поліаміду і реактивного поліуретану.

До складу клеїв розплавів можуть входити деякі аддитиви (інденкумаріновие смоли, каніфоль, парафін, поліетиленові воски, пігменти і ін.) І наповнювачі (окис алюмінію, тальк, крейда, деревне борошно, сажа та ін.), Що забезпечують модифікацію властивостей клеїв-розплавів.

Розігрів і нанесення клеїв-розплавів на склеіваімие деталі здійснюється за допомогою ручних пістолетів, або на спеціальних верстатах або в клейових голівках, вбудованих в автоматичні лінії.

Читайте также: